Inmiddels geen urbex locatie meer, maar een toeristische trekpleister. Vol met allerlei maf publiek en ja wij liepen daar ook rond, past goed dan …. Leuk om de historie van deze plek te onderzoeken en na een wilde trip eerder in Dusseldorf even Erdinger te nemen en rustig rond te kijken.

Het Landschaftspark Duisburg-Nord is een openbaar park in de Duitse stad Duisburg. Het middelpunt van het park wordt gevormd door de ruïne van een in 1985 stilgelegd hoogovencomplex. Het hoogovencomplex werd in 1902 door de “Rheinische Stahlwerke zu Meiderich bei Ruhrort” gebouwd, en werd later overgenomen door de Thyssen-groep. Tijdens de Tweede Wereldoorlog raakte het zwaar beschadigd, maar het werd in de jaren 50 weer opgebouwd. In 1985 waren de hoogovens van het complex te klein geworden om nog rendabel te zijn, en werd het complex gesloten. Tussen 1991 en 2002 werd het terrein als openbaar park ingericht. De meeste gebouwen in het park worden tegenwoordig voor recreatiedoeleinden gebruikt. Zo heeft men vanaf de voormalige hoogoven 5 een goed uitzicht over Duisburg en omstreken, kan men duiken in de gastank, en zijn in een deel van de ertsbunkers enkele klimmuren aangelegd en klimroutes uitgestippeld. Bovendien worden in het park regelmatig evenementen georganiseerd.

 

Het terrein is opgenomen in de Route der Industriekultur, die langs industriële bezienswaardigheden in het Ruhrgebied gaat.

 

 

 

 

2 thoughts on “Landschaftspark Duisburg

 1. Hallo urbexeersel. Ik woon zelf in bladel. Daarom viel mij jouw sitenaam op. Kom je uit eersel? Misschien zin in koffie in bladel? Ik heb heel graag wat tips over leuke urbexlocaties!
  Alvast bedankt.
  Gr. Wouter de Miranda

  1. Wouter

   Leuk dat je ons gevonden hebt online. Helaas nog niet op FB 😬😉

   Ik weet niet welke tips je wenst (heb wel n vermoeden) maar ga zelf online is op onderzoek uit. Op onze site heb je behalve reports ook info kunnen vinden over ue en hoe wij te werk gaan.

   Een kop koffie, altijd lekker. Maar ik sla je aardig aanbod even af.

   Nogmaals ga zelf op onderzoek uit en explore. Tip, als je ons volgt op FB ….. zul je de info verkrijgen / lezen die je wilt hebben.

   Grtz

   Team UrbexEersel

   idd uit Eersel 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
26 + 28 =


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.