Urbex’en is niet zonder risico. Risico van veiligheid (pand), maar ook van het risico van betrapt te worden. We begeven ons immers niet op een publiekelijk terrein. Hieronder een paar “betrapte” trips.

 

 

Juni 2018: St. Anna; stil alarm hoor je niet hé

Een giga complex met verschillende gebouwen, tunnels onder het complex nog vol met beenderen. Vol enthousiasme gaan we naar de locatie. We hadden vandaag zelfs nog een gast uitgenodigd om mee te gaan.

Potdicht, maar dan ook echt potdicht. Elk gebouw ….. dicht. Rond lopen en toch eindelijk een opening gevonden, tja dat er overal een blaadje ophangt “let op stil alarm” , dat zal wel. Elk gebouw is zo dicht gemaakt en er zijn al meerdere bezoeken geweest. We wagen het erop.

Eenmaal binnen komen we tot de conclusie dat dat blaadje er niet voor niets hangt. Ramen en deuren hangen vol met sensoren. Slechts 3 foto’s kunnen maken (in het pikkedonker!!) en toch weer naar buiten. Helaas…. laat maar. Deze schrappen we van de lijst.

Eenmaal buiten het complex, blijkt dat onze laatste gedachte de juiste was (vertrekken). De blauwe vrinden zijn op pad gestuurd en draaien het terrein op. Op het moment dat wij weg rijden, draaien zij weer om en achtervolgen ons….. ach we stoppen bij een supermarkt en halen wat eten. De blauwe vrinden rijden door.

Raar hé, zo’n stil alarm, dat hoor je niet?

Volgende week reizen we naar onze buren..

 

April 2018: Chateau de la Chapelle

Goh… wat hadden we ons hier op voorbereid en wat hadden we hier ontzettend veel zin in. Chateau de la Chapelle, dat wordt een knaller op deze zonnige dag. Echt zin om het kappeletje achter het huis te zien en met deze mooie zon goed op de foto te krijgen.
Tja, dat dacht de hovenier in kwestie ook….het gazon is gemaaid [ziet er overig keurig netjes uit] de ramen zijn dichtgetimmerd en er zijn wat kleine renovatie werkzaamheden. Oftewel, de locatie wordt momenteel nauwlettend in de gaten gehouden en men gaat het weder opbouwen. Naar verluidt moet er een hotel komen.
De hovenier in kwestie knikte overigens nog aardig naar ons ” haha jullie komen hier niet binnen”

Afbeeldingsresultaat voor chateau de la chapelle

Mei 2017: Hermen Papier fabriek Duitsland

Hier maken we de grootste fout ooit ….

De locatie hebben we van te voren niet onderzocht en onderweg is deze pas naar voren gekomen. Fabriek / Kantoren interessant dachten we nog! Aangekomen parkeren we de auto en lopen een klein rondje, zien een Duitse auto met 2 collega Urbex’ers daarin. Via de achterkant kunnen we er niet in. Lopen terug naar de voorkant en zien dat de poort slechts met een touwtje vast zit.

We enteren de plaats en binnen 20 seconden horen we HALT! Het is de Duitse “Urbex’er”. Het blijkt een poortwachter, zoekende naar Urbex’ers. We zijn in de val gelopen. Dom, nonchalant… En sterker de Duitse Polizei wordt erbij gehaald. Na een korte uitleg van ons seponeren ze onze boete (4x€150,-) en laten ons gaan.

Mei 2017; St. Jozefsheim / Naziklooster

Aangekomen en wel in Duitsland, als eerste een goed rondje gemaakt langs de locatie. Daar we altijd proberen om niet via de hoofdingang te gaan, de auto aan de achterzijde geparkeerd. Maar binnen 10 minuten na aankomst kwam een bewaker ons al tegemoet rijden. Betrapt! Camera’s on site. Niet gezien en ook niets over kunnen vinden online. Helaas deze gaat dus niet door.

Inmiddels hebben we begrepen dat St. Jozefsheim een compleet touristische attractie is geworden, dus als je wilt voor €45,- ben je binnen.

Juni 2014: Spa

Na een lome ochtend in de hitte van Belgisch Spa, 32 graden, komen we aan op de locatie. Locatie van een oud weduwe (lees verhaal op de pagina). Het is verlaten en ziet er behoorlijk  verloederd uit, terwijl we staan te kijken wordt er vanuit de overkant van de straat gefloten, collega-Urbex’ers , ze waarschuwen ons voor de aankomende Gendarmerie. En inderdaad de lokale politie komt voorbij, terwijl wij “niets vermoedend” doorlopen. De politie te Spa kent het fenomeen Urbex, weet wat we doen en treed niet hard op. Gelukkig.

Niet veel later keren we terug om het huis in te gaan. Maison la vieille maîtresse blijkt een prachtige locatie met een prachtig verhaal erachter. Eenmaal klaar met ons avontuur …….. staan de 2 agenten ons aan het hek op te wachten. Betrapt!         Bonjour, Merci et tout a l’heur, een vriendelijke dank namens ons. En we konden zo weer gaan.

Goh.. je komt het niet altijd zo tegen