Blue Christ Church, welbekend in de urbex scene om het mooie blauwe Christus kruis hoog hangende in de kerk. De kerk werd gebouwd in 1882 naar een ontwerp van Eugène Halkin, inclusief een neogotisch interieur.

Geschiedenis

Een arm deel van deze stad, een echte arbeiderswijk en daar kwam men in 1997 kwam voor het laatst samen in deze parochiekerk, een kerk die belangrijk was in deze deelgemeente nabij een grote stad. Belangrijk omdat het samen zijn, de verbroedering centraal stond. Helaas door toedoen van financiële problemen moest ook deze kerk haar deuren sluiten. De afgelopen jaren heeft het verval behoorlijk zijn intreden gedaan, “God zij dank” is het vandalisme aan dit prachtige object voorbij gegaan. Helaas is het orgel niet meer bereikbaar; dit doordat de renovatiewerkzaamheden gestopt zijn [men had de toegang tot het orgel verwijderd en niet meer hersteld]….. financiën.

Daar zijn de huidige bewoners van de kerk overigens ook erg blij mee.

 

click to enlarge

Blue Christ Church
  • Locatie
  • Algemene staat
  • Toegankeljik
  • Details
3.5

One thought on “Blue Christ Church

  1. Ik ben echt geintreseerd in locaties zoals deze en wik heel graag zulke plekke gaan verkennen. Maar weet echt niet waar te starten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
30 × 26 =


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.