Het imposante Alla Italia, oh wat stond deze lang op ons verlanglijstje. Zeker met de wetenschap dat de gemeente nu echt iets met het pand gaat doen. Snel er naar toe dus.

Aldaar blijkt dat de “ingang” wederom gewijzigd is. Laten we zeggen dat je…. er wat kleiner en lichter voor moet zijn, wat resulteerde in het feit dat 2 van onze crewmembers noodgedwongen buiten “mochten” blijven en de kleinste tevens lichtste wel binnen kwam. Mijn hemel, wat hebben we hiervan gebaald!! In ieder geval 1 persoon binnen en heeft ea goed in beeld kunnen krijgen.

Alla Italia een prachtig kuurhuis daterend uit de tweede helft 19e eeuw, het gebouw is ontworpen in een Franse renaissance stijl. Werkelijk waar genieten. Het imposante gebouw bestaat uit vier afdelingen, waarbij de binnenkomst het meest imposant is met plafondschilderingen in barok stijl.  Op diverse locaties bevinden zich de “badkamers” waarbij het koperen bad in het bijzonder opvalt. In de hoogtijdagen waren er ruim 50 baden in bedrijf.

Gebouwd in 1862 en gesloten in 2003, ruim 135 jaar dienst doende. In 2003 sloot het gebouw en werd op een andere locatie een modernere versie neergezet, meer “State of the Art”, sindsdien staat Alla Italia leeg en is een bijzonder populair Urbex-object.

click to enlarge

Alla Italia
  • Locatie
  • Algemene staat
  • Toegankeljik
  • Details
4

Samenvatting

Toegankelijkheid wil nog wel eens veranderen, explore en je komt erachter. Af en toe moet je geluk in het leven hebben.

One thought on “Alla Italia; verlaten badhuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
25 − 10 =


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.